Ana içeriğe atla

Veri madenciliği Araçlarından bazıları


Veri madenciliği ve Veri analizi kategorisinde yer alan programların en ünlüleri aşşağıdaki gibidir:

WEKA (Waikato Environment for Knowledge Analysis)

 

WEKA Download

Makine öğrenme programlarının en ünlü yazılımı olan WEKA Waikato, New Zealand üniversitesi tarafından JAVA dilinde yazılmıştır.bu program  açık kaynaklı olmakla beraber tamamen ücretsizdir, ve bir çok veri madenciliği algoritmasını içermektedir. programı ücretsiz indirmek için Aşşağıdaki linki tıklayınız.

  • Windows x86
    Click here to download a self-extracting executable that includes Java VM 1.6
    (weka-3-6-8jre.exe; 37.3 MB)
    Click here to download a self-extracting executable without the Java VM
    (weka-3-6-8.exe; 22.6 MB)

  • Windows x64 Click here to download a self-extracting executable that includes 64 bit Java VM 1.6
    (weka-3-6-8jre-x64.exe; 37.6 MB)
    Click here to download a self-extracting executable without the Java VM
    (weka-3-6-8-x64.exe; 22.6 MB)
    Mac OS X Click here to download a disk image for OS X
    (weka-3-6-8.dmg; 29.0 MB)
  • Other platforms (Linux, etc.) Click here to download a zip archive containing Weka
    (weka-3-6-8.zip; 22.8 MB)

    Açık Kaynak kodları için:

  • Windows x86 Click here to download a self-extracting executable that includes Java VM 1.6
    (weka-3-7-7jre.exe; 37.4 MB)
    Click here to download a self-extracting executable without the Java VM
    (weka-3-7-7.exe; 22.6 MB)
    These executables will install Weka in your Program Menu. Download the second version if you already have Java 1.6 (or later) on your system.
  • Windows x64 Click here to download a self-extracting executable that includes 64 bit Java VM 1.6
    (weka-3-7-7jre-x64.exe; 37.7 MB)
    Click here to download a self-extracting executable without the Java VM
    (weka-3-7-7-x64.exe; 22.6 MB)
    Mac OS X Click here to download a disk image for OS X
    (weka-3-7-7.dmg; 29.2 MB)
  • Other platforms (Linux, etc.) Click here to download a zip archive containing Weka
    (weka-3-7-7.zip; 22.8 MB)
Bu program hakkında daha fazla bilgi almak için BURAYA tıklayınız.

IBM SPSS 21.0 (Statistical Package for the Social Sciences) 


IBM SPSS 21.0 + AMOS Download

İstatistiksel analize yönelik bir bilgisayar programıdır. Özellikle Sosyal Bilimlerde, pazar araştırmalarında, sağlık araştırmalarında başta anket şirketleri, hükümetler ve eğitim kurumları olmak üzere pek çok kurum tarafından kullanılan bir istatistik yazılımıdır.

bu program ücretli bir programdir. ama bir öğrencinin böyle bişeyi alamayacağını düşünerekten bu program ful ücretsiz  olarak indirip incelemeniz için aşşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

SPSS21.0 + AMOS indir

RapidMiner: YALE (Yet Another Learning Environment) 

 

RAPID MINER Download

Bir başka veri madenciliği araçlarından biri ise RapidMiner adlı programdır, bu program makine öğrenme, veri madenciliği, metin madenciliği, Öngörü analizi, ve iş zekasi projeleri için kullanışlı bir geliştirme alanı sunmaktadır.
Bu program KDNuggets da düzenlenen en iyi veri madenciliği araçları oylamasında 2009 yılında ikinci en iyi yazılım ve 2010 yılında ise 1. en iyi veri madenciliği aracı unvanını kazanmıştır. bu program genel amaçlar için ücretsizdir. programın ana sayfasına gitmek için BURAYA tıklayınız.
programın ücretsiz versiyonunu indirmek için aşşağıdaki linki takip edin.


Rapid miner'i indirdikten sonra en iyi verimi alabilmek için eklentilerini (Extension) indirmeyi unutmayınız.

StatSoft Statistica 10.0

 

STAT SOFT STATISTICA Download

Statistica adından da anlaşıldığı gibi bir Statistik ve analiz yazılımıdır, veri analizi, veri madenciliği, veri yönetimi ve veri görüntülemede fonksiyonlarını sunmakta.
StatSoft Statistica'yı ücretsiz ve ful indirmek için aşşağıdaki linli takip ediniz.

StatSoft Statistica 10.0 ful indir



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

C# ve Asp.net MVC'de Çok katmanlı Soğan mimarisi (Onion Architecture)

Çok katmanlı mimari, güçlü ve kolay geliştirelebilen ve katmanlarının kolaylıkla değiştirilebilen büyük uygulamalarda çok önemli bir rol oynar. Eski ve en ünlü çok katmanlı mimari, 3 katmandan oluşmakta Data Access Layer - Veri Katmanı Business Process Layer - İş Modeli Katmanı Presentation Layer - Kullanıcı Arayüzü Katmanı  Bu mimaride, Kullanıcı Arayüzü Katmanı sadece ve sadece İş Modeli Katmanıyla iletişimdedir, ve Veri Katmanıyla direk iletişime geçmesine izin verilmiyor, böylece hem güvenlik sağlanıyor, hem de bir katman değiştirilmek istendiğinde diğer katmanlarda minimum değişiklikle bu işlem yapılabiliyor. bu mimari her ne kadar küçük ölçekli uygulamalarda başarılı olsa da, daha büyük ve karmaşık uygulamalarda yetersiz kalmaktadır. Geleneksel Katmanlı Mimari Onion Architecture veya Soğan mimarisi Jeffrey Palermo tarafından onerilmiştir. bu mimaride her katman soğan halkaları gibi düşünülmüş olup kolaylıkla değiştirilebilmesi veya düzenlenmesi amaçlanmıştır. bu mim

C# ve Asp.net MVC'de Çok katmanlı Soğan mimarisinde (Onion Architecture) Asp.Net Identity Kullanımı

Bir önceki makelemde (Buraya Tıklayınız)   Soğan mimarisini oluşturduk ve Ninject kullarak Katmanlar arasında bağımsızlığı sağladık. Bu makalede ise ASP.NET Identity 2.x kullanarak Güvenlik ve Üye yönetimini katmanlı mimaride nasıl sağlayabileceğimizi göstereceğim. bu makalede amaç ASP.NET Identity hakkında bilgi vermek veya nasıl kullanıldığını anlatmaktan ziyade, bir katmanlı mimaride katmanlar arası ilişkiyi bozmadan ASP.NET Identity'yi kullanıma sunulmasıdır. Sorun Nedir? Yeni bir web uygulaması oluşturulduğunda ve üye yönetimi olarak ASP.NET Identity kullanıldığında varsayılan olarak veri tabanı erişimini doğrudan PL katmanından ayarlamaktadır, ancak katmanlı mimaride PL katmanın veri tabanına veyahut DAL katmanına doğrudan erişmesi yasaklanmıştır. ASP.NET Identity'nin çalışabilmesi için IdentityDbContext 'i geliştirmiş bir Context (Entity Framework) sınıfına ihtiyaç duyar. Önemli Not: ASP.NET Identity varsayılan olarak EF kullanarak veri tabanına erişim

Güncel İl, İlçe ve Okullar Listesi (excel ve sql)

Bu Yazımda, en son ve güncel iller, ilçeler ve okullar listesini yayınlıyorum. bu yayında hem excel ve hemde sql sorgularını yayınlanmıştır. NOT1: il ve ilçeler listesi iç işleri bakanlığının sitesinden alınmıştır. eğer değişiklik olursa bu linkten kendiniz de alabilirsiniz, ancak veritabanına kendiniz yazmanız gerekecektir. İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI - İL ve İLÇELER LİSTESİ NOT2: Okullar listesi Milli Eğitim Bakalığı sitesinden alınarak Excele aktarılmıştır, daha sonra Excelden Veritabanında eşleşen il ve ilçeri bulunarak doğru bir şekilde kaydedilmiştir. Toplam 3250 Adet okul. Milli Eğitim Bakanlığı - Okullar Ful Listesi Tablo düzeni şu şekildedir. İl, İlçe ve Okul için SQL İlişki diagramı Yukarıdaki Resimde görüldüğü üzere; Her İl'in (City Tablosu) 0 veya birden fazla İlçesi var, ve her İlçenin 0 veya daha Çok Okulu vardır. Gördüğünüz üzere Okul ve İl arasında bağlantı eklenmemiştir, okul olduğu il zaten ilçe tablosu vasitasiyla belirlenebiliniyor, böylece veri taba